Известие

Collapse
No announcement yet.

Разлика в купетата на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разлика в купетата на 155

аиде ега и аз да задам моят можеби тъп въпрос кажете ми освен разликата в калниците и в маската между фаровете-каква друга разлика има в куетата на 155-ците преди и след 1995 година
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

има разлика маи само в разположението на светлинките по таблото
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

в интериора или екстериора?

Comment

и в двете но по принцип като купе външно и като ходова 4аст междуосие и ква роля играе тази разлика в цената на колата
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

След 95-та,се монтира ''бърза рейка'',която прави управлението по-директно,но е по-малко маневрена колата,също мисля че се увеличава предната следа,калниците стават раздути,решетката се променя на вдлъбната още през 93-94,таблото е малко по-различно,в зависимост от модификацията,дори 1.7 е с климатроник вече,предлага се и нов салон,тъмно сив плат,нови 15 и 16 цолови джанти,като 16-ките са само за спортния пакет.
          Alfa 155 1.7,1.8 ex
          Alfa 166 2.4 3 ex
          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
            След 95-та,се монтира ''бърза рейка'',която прави управлението по-директно,но е по-малко НЕ маневрена колата,също мисля че се увеличава предната следа,калниците стават раздути,решетката се променя на вдлъбната още през 93-94,таблото е малко по-различно,в зависимост от модификацията,дори 1.7 е с климатроник вече,предлага се и нов салон,тъмно сив плат,нови 15 и 16 цолови джанти,като 16-ките са само за спортния пакет.
            само за рейката не е вярно - "бързата" рейка е само на 2.0 16в и 2.5в6 моторите. Там и спирачките са 284мм предните. Имат разлики в таблата с уредите и доста повече контролни лампички .

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ахам,за това не бях сигурен.А размера на предните дискове на 1.8 MY спорт 257.5 ли е или 254?
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                само за рейката не е вярно - "бързата" рейка е само на 2.0 16в и 2.5в6 моторите. Там и спирачките са 284мм предните. Имат разлики в таблата с уредите и доста повече контролни лампички .
                Това за рейката сигурно ли е защото мойта 1,8 16v. според мене завиваше с по малко въртене да кажем от 2,0 8v. Но може и да се бъркам.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

.

има и дребни на пръв поглед невидими разлики.аз реших да си сменя капачето на резервоара,на калника което е,това което бях взел от една Шуменска "донорка" се оказа с доста съществени разлики в ъглите.сега имам един капак за подаряване,за мойта не става.

Comment

И мигачетата са няколко модела. Воланите също.
                    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      Това за рейката сигурно ли е защото мойта 1,8 16v. според мене завиваше с по малко въртене да кажем от 2,0 8v. Но може и да се бъркам.
                      Сигурно е...колата е по-лека за управление, но обратен завой успявам да направя само ако се изнеса леко в дясно
                      АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                      FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

... на по новите-купето е по обезшумено и по малко се усуква при слизане и качване на бордюри и др такива ...
                        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Интериора е по-качествен(това вкл. всичко ама всичко...)... Повече нитчета болтове и т.н...Колата е по тиха и има много по-малко паразитни шумове... Като седне човек в моята 92г. и после в суперка 97г. си мисли че сяда в друг модел поне аз бях така Плюс това по-новите са и по тежки заради оборудването и допълнителното подсилване на купето...Отвън са ясни разликите...

Аааа и спирачките са едни мекииии и ковящи с тия 284мм...за разлика от старите където натискането на педала е все едно натискаш с крак дебела германка на българсокото черноморие за да ти се махне от кърпата--> ефект никакъв...
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                          by RUBIG service

Comment

Ввждите на задните калници никой ли не ги е видял като разлика?
                            Alfa Romeo 155 1.7 TS

Comment

Oще в първия пост са споменати калниците... А темата ми заприличва все повече на ония двойни картинки от типа "открийте десетте разлики"
                              Остава сега наистина някой да сложи две снимки, и със стрелкички да посочите разликите
                              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Working...
                              X